Yunan Yazar Vassilis Papatheodorou ile Okuma Atölyesi – Mayıs 2021

ALKEV Beyhan Eczacıbaşı Kütüphanesi ve Türkçe Bölümü online söyleşilerde konuğumuz, Yunan Yazar Vassilis Papatheodorou oldu.

ALKEV Özel Ortaokulu 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizle, 26-27 Mayıs tarihlerinde bir araya gelen yazar, Türkçe’ye çevrilen “Çok Komik Bir Salgın” ve “Pembe Flamingoların Beyaz Grevi” kitapları üzerinden Almanca dilinde bir söyleşi yaptı. Moderatörlüğünü, Almanca Öğretmenimiz Tarık Eryalçın’ın yaptığı söyleşide, kitap yazma tutkusundan bahseden Papatheodorou, yazarlığın yanı sıra Atina’da bir yayınevinde editörlük yaptığını anlattı.

Yunanistan’da Alman Lisesini bitiren yazar, üniversitede mühendislik eğitiminin ardından, yazarlık konusunda ilgisinin ve becerisinin olduğunu fark ederek edebiyata yöneldiğini söyledi. Yazar, Kelime Yayınlarından çıkan ve Türkçe’ye çevrilen kitaplarında, gerçek olaylara yer verdiğine, çevre kirliliğine ve ekolojik siteme vurgu yaptı. Papatheodorou, öğrencilerimizden gelen sorulara cevap verirken, öğrencilerimizin Almanca dil hakimiyetine ve edebiyata olan ilgilerine övgüde bulundu.

Vassilis Papatheodorou’ya bu keyifli söyleşi için katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.